Annonse
12:23 - 22. desember 2011

Underholdning som holdning

NRK-redaktør Charlo Halvorsen er fanget i et seertallsfengsel han har bygget selv.

Sjefen for alt som er gøy: «Det man ler av, trenger ikke reflektere det man tror på i livet», sa Charlo Halvorsen i et intervju en gang. Nå har satiregründeren fått rollen som moralsk kompass og øverste leder i NRKs Underholdningsavdeling.
Annonse

Charlo Halvorsen har ingen kropp.

Nei, det er ikke vi som sier dette, men Fredrik Skavlan. For et utrent øye ser det nemlig ut som om den skjeggete skikkelsen på den andre siden av møtebordet har en ganske fast figur under den mørkeblå skjorten – et plagg som stilistisk sett balanserer perfekt mellom markørene gatesmart og formell, slik det passer seg for en mann med tittelen «underholdningsredaktør».

Fredrik Skavlans poeng, som ble formidlet i en tale under Halvorsens femtiårsdag, er uansett mer metaforisk. Forklaringen ligger i at selv de som jobber tett med NRK-lederen vet forbausende lite om hans personlige liv. Derfor ble kollegene så forundret da sjefen for en tid tilbake hadde vondt i kneet: Å ha en kropp virket upassende, nesten for intimt, for en så privat person som Charlo Halvorsen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
Man fryser på ryggen av Ratkjes metalliske lydeffekter.