Annonse
12:23 - 22. desember 2011

Underholdning som holdning

NRK-redaktør Charlo Halvorsen er fanget i et seertallsfengsel han har bygget selv.

Sjefen for alt som er gøy: «Det man ler av, trenger ikke reflektere det man tror på i livet», sa Charlo Halvorsen i et intervju en gang. Nå har satiregründeren fått rollen som moralsk kompass og øverste leder i NRKs Underholdningsavdeling.
Annonse

Charlo Halvorsen har ingen kropp.

Nei, det er ikke vi som sier dette, men Fredrik Skavlan. For et utrent øye ser det nemlig ut som om den skjeggete skikkelsen på den andre siden av møtebordet har en ganske fast figur under den mørkeblå skjorten – et plagg som stilistisk sett balanserer perfekt mellom markørene gatesmart og formell, slik det passer seg for en mann med tittelen «underholdningsredaktør».

Fredrik Skavlans poeng, som ble formidlet i en tale under Halvorsens femtiårsdag, er uansett mer metaforisk. Forklaringen ligger i at selv de som jobber tett med NRK-lederen vet forbausende lite om hans personlige liv. Derfor ble kollegene så forundret da sjefen for en tid tilbake hadde vondt i kneet: Å ha en kropp virket upassende, nesten for intimt, for en så privat person som Charlo Halvorsen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.