Annonse
00:00 - 01. oktober 2011

Dagens plate: The Brothel

Morgenbladet topp 100, plass 15.

Annonse

Susanne Sundfør
The Brothel
EMI Music Norway, 2010

 

På det selvtitulerte debutalbumet kunne man ta Susanne Sundfør for å være en snill pike som laget fine pianoballader, av typen som vinner Spellemannpris i kategorien beste kvinnelige artist. Men under takketalen året etter fremhevet hun at hun er «først og fremst artist, ikke kvinne». Verken dette, hennes følgende album, Take One, eller indignasjonen over nok en gang å bli nominert til beste kvinnelige artist kunne forberede lytteren på hva som venter på The Brothel. Pianopopen har fått skyte elektroniske knopper, og komposisjonene har grodd friere enn før. Sundfør har dessuten gravd frem en storslagenhet med gammeltestamentlig nerve, som gir en vill, apokalyptisk energi.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.