Annonse

Annonse

15:02 - 01. desember 2011

Olsson anbefaler

Fellesnevner: Mannen

Vigdis Haugtrø

Stille Rom

Trøndelag Senter for Samtidskunst, Trondheim

På bakgrunn av tidligere aktiviteter spørs det jo hvor stille dette rommet egentlig vil bli. Haugtrø kan som oftest se ut til å operere innenfor et organisert kaos som utmerker seg ved forskjellige typer assemblage og ansamlinger av objekter. En grunnleggende impuls til å få orden på ting som umulig lar seg ordne på annen måte enn ved å stable dem oppå hverandre. Enten det, eller en hysterisk surrealisme der den bestandig like uberegnelige naturen plutselig kan bryte seg inn i utstillingssituasjonen. Det ligger en avvæpnende form for humor her et sted også, og den er ikke påfallende lavmælt heller.

Marianne Darlen Solhaugstrand, Verena Winkelmann, Preben Holst, Narve Hovdenakk og Sigbjørn Bratlie i samarbeid med Arne B. Langleite og Askild Vik Holm

Fellesnevner: Mannen

Akershus Kunstsenter, Lillestrøm

Vi kan ikke få nok mannspolitikk i disse dager, altså. Det blir bare mer og mer akutt. Så vil jeg jo tro at for eksempel Marianne Darlen Solhaugstrand formulerer noe slikt litt annerledes enn Narve Hovdenakk. Jeg håper det i det minste – og all tidligere erfaring tilsier at slik er det. Nå aner jeg jo ikke hvorvidt de på noen måte utgjør ytterpunkter i denne sammenhengen, men Hovdenakks uttalte orientering mot en faktisk undersøkelse av manndomen foresvever meg som noe ganske annet enn Darlen Solhaugstrands begjærsorienterte og ekstatiske fremstillinger. Det er viktig å huske at vi trenger begge deler.

Det Digitalpoetiske seminar

Filmens Hus, Oslo 4. desember

Dette vet vi vel egentlig ikke helt hva er før vi får se det, men pressemeldingen hinter til en form for freestyle cinema, der lyd og bilde – og da både forinnspilt og live lyd, kontra stillbilder og filmlooper – på en måte remikses der og da. En litt uforutsigbar måte å gjøre det på altså, som i beste fall gir forestillingen en viss nerve, beslektet med adrenalinet i en konsertsituasjon, men – det har skjedd før – i verste fall kollapser alt under tekniske problemer. Vi får se hvor sterk harddisken er.

Annonse