Annonse
04:00 - 23. september 2011

Ode til ungdommen

Musikkvideo var stas for tyve år siden. Og igjen akkurat nå. Takket være Torgny Amdam og Emil Triers trilogi.

Trilogi: Det hadde vært kult om det var kult, sier Torgny Amdam. Han snakker om en fiks idé han fikk da vi skulle fotografere ham. Tre fyrstikker. Kult? I alle fall er det fyr og flamme. Regissør Emil Trier var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Torgny Amdam er på kontoret, unnskyld studioet, og spiller opp til kamera. Nettopp det han og regissør Emil Trier har fått de unge i filmtrilogien til å ikke gjøre.

– Hva med shades? Eller blir det for cheesy? Enten går vi linja helt ut, og lager noe arty greier. Eller så tar jeg av brillene og så lager vi noe behind the scenes-greier. Jeg vet ikke hva du føler?

– Føler ingenting, jeg. Liker at du prater. Og jeg tenker mest på hvor fort dere unge østlendinger snakker. Og hvor usannsynlig det er at så kule typer som deg lager noe så alvorlig godt som disse tre filmene.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur