Annonse
04:00 - 11. mars 2011

Norge på utsiden av kunstverden

Ingen norske kunstnere er representert ved Veneziabiennalen i år. – Urimelig, sier kunsthistoriker Ina Blom.

Finnene klarer det: Vesa-Pekka Rannikko står bak Finlands bidrag til årets Venezia-biennale. Norge er representert med en forelesningsrekke. Foto: Frame
Annonse

Kunstbiennalen i Venezia blir viktigere og viktigere for hvert år. Norge har i de siste årene vært representert i Den nordiske paviljongen, der norske, finske og svenske kunstnere har stilt ut sammen. Etter en avtale inngått av Den nordiske biennalekomiteen i 2007, skal Den nordiske paviljongen nå gå på rundgang. Det innebærer at Sverige representerer Norden i år, Finland skal gjøre det 2013, Norge i 2015.

Smalhans. Norges Venezia-deltagelse koordineres av OCA (Office for Contemporary Art Norway), som drives økonomisk av Kulturdepartementet (KD). Norsk representasjon i Venezia finansieres gjennom OCAS driftsbudsjett, som også skal dekke en rekke aktiviteter her hjemme. For 2011 er dette budsjettet på 11,2 millioner. OCAS generelle utgifter har gått opp etter 2008, da organisasjonen flyttet til nye lokaler, og samtidig økte antall utstillinger og arrangementer her hjemme. Denne intensiveringen har KD oppfordret til.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse