Annonse
04:00 - 26. august 2011

I lys av august

Joachim Triers nye spillefilm er verken en reprise på debuten fra 2006, eller noen kommentar til Oslo 2011.

Tilbake på Åpent Bakeri: Her ble det jobbet med manus, og her utspilles en av de sentrale scenene i Oslo, 31. august. Mens fotografen tar bilder, blir Joachim Trier oppmerksom på at han også har på seg jakken som blir brukt av Hans Olav Brenners rollefigur i filmen.
Annonse

Lyset i Oslo denne ettermiddagen er det samme som preger Oslo, 31. august, som ble filmet rundt samme tid i fjor: Litt blassere enn sommerens varme, gylne stråler, et etterskinn, en siste klang av sol mot grønne blader og falmende fasader. Vi sitter på Åpent Bakeri, der en av de sentrale scenene i filmen utspiller seg. Filmens hovedperson Anders, spilt av navnebror A. Danielsen Lie, setter seg ned her etter en ubehagelig samtale med sin tidligere bestevenn.

– Og her satt jeg og Eskil, altså Eskil Vogt, medforfatteren av manus, og skrev også, sier Joachim Trier og forteller at de observerte den blonde jenta i treningstights på vei til eller fra jobb.

– Det kryr jo av dem. «Hun må være med,» sa vi.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse