Annonse
04:00 - 16. september 2011

Han var fri

Forbudte følelser gjorde i 1988 Raga Rockers til et av Norges største band. Det er de fortsatt, men frontmann Michael Krohn synes åttitallet dabbet av når sossen hengte seg på.

Til ungdommen: Raga Rockers anno 1988. Bak fra venstre, Tore Berg (gitar og piano) og Livio Aiello (bass). Foran fra venstre, Jan Kristiansen (slagverk), Michael Krohn (vokal) og Nils Aune (gitar). Krohn skrev Hun er fri på et par minutter, og skjønte umiddelbart at han hadde laget en klassiker. Foto: Nils Bjåland/Scanpix
Annonse

– Først, Michael Krohn, gratulerer. Forbudte følelser havnet på 61. plass i Morgenbladets kåring av norgeshistoriens beste plater. Foran Thomas Dybdahls That Great October Sound, bak Pussycats Psst! Psst! Fornøyd?

– Synes ikke 61. plass er noe å rope hurra for, men har heller ikke noe særlig problemer med å tro at det sikkert er 60 skiver som er bedre.

– «Gjør deg klar for flammene / Sammen med de andre lammene / Vi skal smelte sammen uten skam / Hm, jeg er redd / Vi kommer til å dø / Får håpe det finnes / en Gud som elsker oss», sang du i «Slakt». Hvordan hadde du det i 1988, var Oslo en ålreit by å leve i for Raga Rockers?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse