Annonse
15:55 - 22. desember 2011

Christopher Hitchens bor ikke her lenger

Han levde livet slik at han til slutt døde av det.

Christopher Hitchens (1949–2011): Han var ingen pratmaker, men ute i seriøst ærend.
Annonse

NEKROLOG

Anti-teisten Christopher Hitchens (1949 –2011) døde av kreft i spiserøret. Den 15. desember nådde han veis ende. Som brite ville han neppe ønsket seg servile minneord. Nekrologen er en selvstendig litterær sjanger der ute i Nordsjøen, og søndags-avisenes obituaries minner i mangt om gamle dagers folkeforlystelser ved foten av skafottet. For noen år siden kom det således ut en antologi med høydepunkter fra siste århundres dødsruner engelske aviser. Den het He was unmarried.

Hitchens var gift. Og skilt. Og gift. Sannsynligvis fordi han hadde sin venstresosialistiske bakgrunn fra Oxford, ikke Cambridge.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.