Annonse
04:00 - 13. mai 2011

Boikott Kristiansand!

Ansgar Gabrielsen omtaler kunstnere slik andre nordmenn omtaler polakker.

Angriper Cultivas styreleder: - Gabrielsens arroganse bikker over i det småbystupide, skriver forfatter Cornelius Jakhelln Fotograf: Sidsel Jakhelln Semb
Annonse

Det hender at Kristiansand gjør meg småkvalm. Nå skjer det igjen, denne gangen forårsaket av en lite strategisk strategiendring i Cultiva-stiftelsen. Ansgar Gabrielsen, styreformann i Cultiva, siteres slik i siste ukes Morgenbladet: «Strategien er enkel. Når unger og barnebarn har det godt, så har alle det godt. Vi skal fortsatt bruke kunst og rock og film og hele fadderullan, men i stedet for å være postkasse for alt mellom himmel og jord, så skal vi finne kulturaktørene som kan realisere de tingene vi vil ha gjort.»

Siden styreformannen jabber, skal jeg slå tilbake: Det nye Cultiva driter i kultur.

Gabrielsen vil ha mer av det sørlandske og mindre av det andre: Cultivas strategi endres fra kulturell bredde til å bli nok et tiltak for barn og unge. Vi skjønner budskapet mellom linjene: Like mye som barn og unges velvære, handler det om mer klingende mynt til borgernes kasser. Kristiansand som barnefamilienes turistparadis.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse