Annonse
04:00 - 17. juni 2011

Afrika tømmes for vinyl

Kappløpet om Afrika er snart over. Nok en gang.

Afrikansk vinyl: Fra Kenya til Stavanger.
Annonse

For kort tid siden ble ett tonn vinylsingler sendt i kontainer fra Mombasa i Kenya til Rogaland og Stavanger. Dj og platesjappeinnehaver Fredrik Lavik eier nå nærmere 25 000 singler som tidligere sto kassert i et hjem i Kenya.

– Det er ikke ofte du kommer over sånne ting. Det er ekstremt vanskelig å finne vinyl i Afrika nå, sier Lavik til Morgenbladet.

Det er ikke så rart. Tilsvarende innkjøp er gjort med jevne mellomrom de siste årene fra alle afrikanske land. Resultatet er at kontinentet støvsuges for plater, mens loftene til vestlige platesamlere og dj-er fylles opp. Først og fremst av afrobeat, funk og rock som slår an på europeiske dansegulv, men også tradisjonelle afrikanske sjangre.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.