Annonse
04:00 - 27. mai 2011

Åpen konflikt og smertefullt forlik

Annonse

Tvisten mellom Dagbladet og VG i kjølvannet av Nettby-etableringen varte i tre år, produserte over 10 000 rettsdokumenter og ble videreformidlet av næringslivsavisene som en såpeopera.

Det begynte i 2008, da Dagbladet anklaget Nettby-programmerer og tidligere Dagbladet-ansatt Fredrik Kristiansen for å ha kopiert kildekoden til avishusets nettsamfunn Blink, og for å ha begynt arbeidet med Nettby mens han ennå var ansatt i Dagbladet. Avishuset krevde først 400 millioner kroner – siden oppjustert til 600 millioner – fra erkerivalen som kompensasjon.

Striden endte med at VG betalte Dagbladet 43 millioner kroner som del av et forlik, en historisk høy sum i norsk rettspraksis. Dagbladet mener det lå en innrømmelse av urent trav i VGs rekordutbetaling, mens VG-ledelsen hevder at forliket ble inngått fordi saken ville bli for dyr å føre videre for retten. Eksterne eksperter frikjente Kristiansen for plagiatbeskyldningene etter å ha sammenlignet kildekodene for Blink og Nettby.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse