Annonse
04:00 - 26. november 2010

Veldig blå øyne, veldig rødt hjerte

Hvor ofte mister du pusten foran et maleri?

Eksplosivt: Det røde er så rødt at du risikerer spontan selvantennelse om du ser på det for lenge. Det blå er så blått at du begynner å grine. © Håkon Bleken 2009.
Annonse

Jeg prøver å riste av meg en litt creepy følelse av å gå i ring. Den første anmeldelsen jeg skrev i denne avisen, for nesten seks år siden, var nemlig nettopp om en utstilling av Håkon Bleken på Galleri Brandstrup. Og det var ikke en hvilken som helst liten notis heller, men en kanonisering uten forbehold.

Anmeldelsen var teknisk sett et politisk innlegg, og samtidig en strategisk branding av meg selv som en fullstendig uforutsigbar kunstkritiker. Disse to tingene er i ettertid blitt litt vanskeligere å oppnå, ettersom verden nå er kommet etter. Hvilket jo er som det skal være, det er tross alt derfor vi driver med dette her.

Men når alt kommer til alt skrev jeg jo bare det jeg mente: at mannen ikke fikk den kreden han fortjente. Og så tok jeg i litt ekstra med adjektivene.
 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse