Annonse
04:00 - 20. august 2010

Tidenes minst minneverdige tv-øyeblikk

Morgenbladets fagjury har talt.

7. plass: Trond-Viggo Torgersen vandrer rundt på giganthud i serien Kroppen vår, tråkker i en hårsekk, og vandrer videre med tilgriset bukse.
Annonse

20. august er NRK fjernsynssendinger 50 år. Anledningen har avfødt en mengde kåringer, som alle synes å utelate et viktig element ved fjernsynssendingene disse årene: det forgjengelige, det ikke-spektakulære, de lange stundene foran tv der du bare sløver. I denne ånden har vi engasjert en jury for å kåre tidenes minst minneverdige tv-øyeblikk.

Juryen uttaler at jobben har vært krevende. Flere jurymedlemmer har hatt problemer med å huske aktuelle kandidater, hvilket jo også synes å ligge i kåringens natur. Mange av kandidatene er bygget på fjerne minner. Juryen har videre manglet kompetanse på programmer som Par-i-bol, Diskuteket og det mye omtalte «Halvsju i Uganda», og har ikke kunnet uttale seg om disse. Mandatet har dessuten vært vanskelig å tolke, da det aldri ble brakt på det rene om det er «de minst minneverdige tv-øyeblikkene» eller «de minst viktige programmene» som skal kåres, eller hvordan man i så fall skulle skille de to. Det har også vært uklart om det man ønsker å fremheve er det rent forglemmelige, eller øyeblikk man positivt ønsker å fortrenge.

Fagjuryen har bestått av Ulrik Eriksen, Lena Lindgren og Håkon Gundersen, Maria Reinertsen og Simen Sætre. Førstnevnte er Morgenbladets filmmedarbeider, de andre har ingen annen kvalifikasjon enn at de jevnlig ser på tv, hvilket betyr at juryen også muligens kan betegnes som en «folkejury».

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»