Annonse
04:00 - 08. oktober 2010

Poff i Bistandsnemnda!

Internettet, torsdag: Siste fra Hanne Nabintu Herland er at foredraget hennes, som Bistandsnemnda slettet onsdag, igjen er å finne via hennes egen facebookside.

Historien gestaltet: Folks reaksjoner på nettet er interessante. Det er en blanding av «stå på Hanne» til frykt for appellen et slikt sammensurium har. Men mobbe vil man nødig.
Annonse

«Forklaring på hvorfor foredraget ble slettet, kommer senere,» lover Herland. Morgenbladet bringer forklaringen i dag. Bistandsnemnda fant å ikke kunne ha dette foredraget liggende på nett som det eneste inntrykket allmennheten får av nemnda.

Hva ble sagt? Ikke spør. Lytt og se. 15 000 andre har allerede gjort det, og fått seg en støkk. I form og innhold må vi tilbake til glemte perler som frisør Hilda Aasheims Sannheten om atomet og forklaringen om livets gåte som ligger i solsystemet, 1954, for å finne noe så frigjort. Eller Bente Müllers: Gjennom Lysmuren, brevet til Eros, et kosmogram, fra 1984, eventuelt Gry Jannicke Jarlums Du er jeg fra 1994.

U-landet Norge. Religionshistorikeren Nabintu Herlands foredrag skulle handle om Norge som religiøst u-land. Dette inngår i en rekke foredrag under vignetten «Utviklingshjørnet». Denne nemnda er nemlig norske misjonsorganisasjoners kontaktorgan overfor Norad og dermed Utenriksdepartementet.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur