04:00 - 02. juli 2010

Paul Curran: – Vi kunne kommet lenger

Operasjef Paul Curran svarer på kritikken.

– Det haster! Repertoaret var mer moderne på syttitallet! Kritikken mot operasjef Paul Currans kunstneriske ledelse haglet i forrige ukes Morgenbladet, fra så vel norske komponister som kunstneriske ansatte ved Operaen. I et e-postintervju svarer Paul Curran nå på den faglige kritikken.

– Styret til operaen, ved styreleder Ellen Horn, har ifølge både henne selv og andre styremedlemmer uttrykt mye av de samme bekymringer som norske komponister har gått ut med, direkte til deg og resten av ledelsen ved tidligere anledninger. Hva har du gjort for å følge opp dette?

– Vi har et meget aktivt og interessert styre, og spørsmålet om originale verker er et tilbakevendende tema hver gang vi i den kunstneriske ledelsen presenterer og diskuterer planer for repertoaret med styret. Men jeg oppfatter det slik at styret har en forståelse av hvor krevende dette feltet er, både når det gjelder tid og ressurser. Det tok nesten fem år å produsere Jorden Rundt …. Og nettopp fordi det er krevende, trenger det en helt spesiell oppmerksomhet, som jeg føler at vi begynner å nærme oss. Fra og med kommende sesong introduserer jeg det vi kaller Operalaboratoriet, hvor vi vil ha verdenspremiere på to oppsetninger. Jeg står dessuten fullt og helt bak det foreslåtte samarbeidet med Komponistforeningen som Tom Remlov håper å kunne ha i drift alt fra høsten av.

Annonse