Annonse
04:00 - 17. desember 2010

På sporet av den tapte tid

Tidligere hatobjekt Puff Daddy investerer sine skitne penger i et storslått og overraskende velfungerende musikalsk epos.

Kultpotensial: Sangene på Diddys nye album forenes av en vilje til å ta standardiserte urbane poplåter til helt uventede steder. Foto: Charley Gallay/Scanpix
Annonse

Sean Combs gjorde seg først kjent som platemogul, og bakmann for Notorius B.I.G. og Mary J. Blige, under navnet Puff Daddy. Senere ble det P Diddy og til slutt bare Diddy. Ikke bare kjært barn som har mange navn, for Sean Combs har alltid vært omdiskutert - som artist, moteskaper (med merket Sean John), skuespiller, businessmann og livsstilsikon.

Tidlig ute. Engasjementet synes å ha lagt seg noe nå. Og kritikerne har jevnt over snudd. I dag hylles og genierklæres rappere for de samme kvalitetene som Combs for ti-femten år siden ble korsfestet for, som materialisme, overfladiskhet og overdimensjonert ego. Se bare på omtalen av Kanye Wests siste album.

Diddy, derimot, ser nå ut til å bevege seg i en annen retning. Han utgir sitt nye album under navnet Diddy Dirty Money, noe som skal vise til en slags supergruppe, sammensatt av Diddy selv og to relativt anonyme R&B-sangerinner.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Siste