Annonse
04:00 - 17. desember 2010

På sporet av den tapte tid

Tidligere hatobjekt Puff Daddy investerer sine skitne penger i et storslått og overraskende velfungerende musikalsk epos.

Kultpotensial: Sangene på Diddys nye album forenes av en vilje til å ta standardiserte urbane poplåter til helt uventede steder. Foto: Charley Gallay/Scanpix
Annonse

Sean Combs gjorde seg først kjent som platemogul, og bakmann for Notorius B.I.G. og Mary J. Blige, under navnet Puff Daddy. Senere ble det P Diddy og til slutt bare Diddy. Ikke bare kjært barn som har mange navn, for Sean Combs har alltid vært omdiskutert - som artist, moteskaper (med merket Sean John), skuespiller, businessmann og livsstilsikon.

Tidlig ute. Engasjementet synes å ha lagt seg noe nå. Og kritikerne har jevnt over snudd. I dag hylles og genierklæres rappere for de samme kvalitetene som Combs for ti-femten år siden ble korsfestet for, som materialisme, overfladiskhet og overdimensjonert ego. Se bare på omtalen av Kanye Wests siste album.

Diddy, derimot, ser nå ut til å bevege seg i en annen retning. Han utgir sitt nye album under navnet Diddy Dirty Money, noe som skal vise til en slags supergruppe, sammensatt av Diddy selv og to relativt anonyme R&B-sangerinner.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Mest lest

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia