Annonse
04:00 - 01. oktober 2010

Moskédrøm og mareritt

Ahmadimuslimenes drøm blir virkelighet på Furuset i Oslo, hvor en moské med plass til 3 000 mennesker snart står ferdig. I bakhodet spøker tanken på de 90 trosfellene som ble drept under fredagsbønnen i Pakistan i vår.

Haram? 16 år har gått siden ahmadiene kjøpte en tomt på Furuset for å bygge moské. Den gang møtte de motstand fra Fremskrittspartiet. I dag skriver andre muslimer på nettet at moskeen er «haram» (forbudt i islam), og at den ikke er en moské, men et tempel.
Annonse

«Mamma, når vi skal på åpningsseremonien til vår nye moské på Furuset, kommer terroristene til å skyte oss alle der?»

Et spørsmål bare et barn kan stille, og som tvinger en mor til å stoppe opp. Tenke seg om. Kan hun garantere barna trygghet?

Da den elleve år gamle sønnen til Naserah Yosouf stilte henne spørsmålet, etter at han hadde hørt om attentatet på moskeene i den pakistanske byen Lahore 28. mai, tok han henne på sengen. Hun visste ikke hva hun skulle svare. Det ble broren på ni som måtte redde situasjonen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«Kanskje befinner vi oss ute på et jorde, kanskje utenfor en nattklubb.»