Annonse
04:00 - 01. oktober 2010

Isme meg hit, og isme meg dit

Nyromantikk og nykonseptualisme er ikke nødvendigvis noen naturlig motsetning.

Romantisme? Christer Karlstads figurative bilder bør ikke tolkes som reaksjon på 90-tallets konseptualisme.
Annonse

Denne er litt merkelig, altså. Underskog – Bevegelser nå i norsk kunst og musikk er egentlig to bøker i én – ett essay om kunst, forfattet av Maria Veie Sandvik og ett om musikk, skrevet av komponisten og forfatteren Eivind Buene.

Men jeg skal holde meg til kunsten, det er jo engang det som er min business, og nå skal jeg prøve å skrive meg ut av den begrepsforvirringen som er effekten av Maria Veie Sandviks tekst.

Tøffe poenger. Først vil jeg si noe positivt. Jeg, og mange med meg, setter stor pris på ambisiøse essays om samtidskunst – og dette er et slikt. Per i dag er lite notert i noen særlig lengde om de siste 20 årenes norske scene. Veie Sandvik skriver slett ikke halvdårlig og hun scorer en god del tøffe poenger underveis. Det mest slående, sånn sett, angår bokens forsidebilde; Sverre Mallings Forest, Black Hole, som er et av det passerte tiårets absolutte nøkkelarbeider.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Siste