Annonse
04:00 - 15. januar 2010

Det illegale menneske

Den brutale, italienske innvandrings- politikken er aktuelt bakteppe for kunstneren Andrea Langes utstilling Riturnella.

Folkets røst: Andrea Langes verk «Manifestation», hvor ulike budskap er klistret opp side om side på en vegg i Paris. – Dette representerer for meg en folkelig utsagnsvilje i visualisert form, sier Lange.
Annonse

– Du fikk med deg det som skjedde nå i helgen? spør Andrea Lange.

Hun snakker om opptøyene som brøt ut i det fattige fylket Calabria, syd i Italia, hvor det kom til voldelige sammenstøt mellom papirløse arbeidsinnvandrere og etniske italienere. Det hele startet med at to innvandrere ble skutt på med luftgevær, og endte med opptøyer hvor nærmere 40 personer ble skadet.

– Det er lynsjestemning der. Først blir disse papirløse innvandrerne utnyttet, de blir betalt 20 euro om dagen for å plukke appelsiner, og så blir de skutt på. Dette skjer i Italia, men det viktigste er at vi ser de samme tendensene i resten av Europa, sier Lange.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse