Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Lama i drama

Oslo Diamantveibuddhistiske senter vokser i Norden. Men Lama Ole Nydahl omfavnes av høyreekstreme miljøer på grunn av sin sterke islamkritikk.

Se, jeg flyr: Den danske lamaen Ole Nydahl har en fortid som bokser og dopselger. Her fra et fallskjermhopp i Tyskland. Copyright: Buddhistmus Stiftung Diamantweg, Tyskland.
Annonse

Buddhismen har sakte, men sikkert blitt en vestlig religion, og de fleste synes det er ganske hyggelig. Det er noe likandes ved disse reflekterte, harmoniske munkene. De er en av oss, på en måte. For representerer ikke buddhismen humanistiske idealer og sunn individualisme? Er ikke denne «religionen» egentlig bare en fredsfilosofi?

Buddhismen i Vesten har mange ansikter og skoler. En retning har nettopp feiret sitt tiårsjubileum i Norge: Lama Ole Nydahls diamantveibuddhisme.

– Øst-Tibet var et vikingaktig sted, sier lamaen til Morgenbladet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.