Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Jul ifølge paven

Benedikt XVI er innom både nyreligiøsitet og Hollywood på sin juleplate.

Moden debutant: Men Pave Benedikt XVI ville ikke ha kommet seg videre fra de innledende rundene i Idol, mener vår anmelder.Foto: Alberto Pizzoli/Scanpix
Annonse

Ingen andre plateartister har bedre utvalg av merchandise enn paven. Jeg har selv sett det: På taket av Peterskirken i Vatikanet ligger det en butikk som selger alle slags pave-effekter. Bilder, ringer, bønnekjeder – alt mulig! Og ikke nok med det: Bak disken står nonner (!) og selger varene.

Jeg henvender meg her til alle som noensinne har spilt i band: Prøv å se for deg en butikk på toppen av en ekstremt stor kirke som selger t-skjorter, lightere og kassetter og alt mulig annet med bare ditt band! Kanskje tenker ikke paven så mye på dette, og i så fall er vi sannsynligvis med dette inne på et av de mange områdene som skiller katolisismen som livssyn fra rock ‘n’ roll som livssyn.

Hollywood. Alma Mater er altså den første platen til Benedikt XVI. (Forgjengeren Johannes Paul II deltok i 1999 på albumet Abba Pater.) Men det er ikke bare paven vi hører på albumet. De første sekundene kan man lure på hvorfor i all verden plateselskapet ikke har kostet på seg noe mer enn en billig synthesizer til orkesterarrangementene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Siste