Annonse
04:00 - 18. september 2009

Himmelen kan vente

Helvete er bare en togtur unna.

Ordet genialt ... : ... er ikke et ord Tommy Olsson bruker veldig ofte. I møte med Andreas Nilssons videoskulptur Genesaret sjø må Morgenbladets anmelder imidlertid hente det frem. «Det mest overjævlig kritiske jeg har sett på lang tid,» skriver han.
Annonse

Galleri Trafo ligger tilfeldigvis i Asker. Hvis det lå bare litt nærmere Sinsenkrysset ville vi lest om stedet hele tiden, men nå ligger det altså i Asker, og dermed leser man bare om det når noen er tullete nok til å reise ut av metropolen for et par timer. Det skjer nesten aldri, men det lønner seg vanligvis å bevege seg den lille milen ekstra. Sketches of Heaven and Hell var grunn så god som noen, der den prøvde å ta en ny vri på det nyromantiske med utgangspunkt i (hvordan klarte mann å overse ham så lenge?) William Blake.

Melgaard. Det var med andre ord et tungt visjonært anslag, og sånn sett byr noen av navnene ikke på noen større overraskelse: Sverre Malling, Bjarne Melgaard og Johannes Høie ville jeg også omgående valgt ut hvis jeg skulle finne noe i tilsvarende intenst toneleie. Så får det være at Melgaard i sammenhengen virket litt tilfeldig, denne patenterte chihuahuaen har ikke påfallende mange berøringspunkter med den storslåtte fusjonen mellom himmel og helvete det refereres til i utstillingens tittel altså. Men det funker på en måte by association uansett. Apokalypsen gir vanligvis rom for litt av hvert, det skulle være nok av nerve i disse arbeidene. Og det ligger vel i kortene at det blir mye storslått patos i lokalet når du inviterer inn Blake, så det som fikk det til å virkelig svinge var selvfølgelig de arbeidene som tilførte en mer lavmælt tone – grafikerne Kolstad og Kloster, for eksempel eller Gunvold Nervold Antonsen, som faktisk er den hovedsakelige grunnen til at tekstilkunst er den nye akvarellen.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Siste