Annonse
04:00 - 07. august 2009

Hadde gitt opp håpet om bygging

Fornøyd: – Etter 15 år elsker jeg fortsatt Hamsunssenterets design. Det betyr at huset ikke er moteriktig, sier Steven Holl. Foto: Mark Heitoff
Annonse

– Jeg er overrasket over at Hamsunsenteret blir virkelighet, sier den amerikanske stjernearkitekten Steven Holl til Morgenbladet. Han besøkte Hamarøy første gang i 1994 og presenterte tegningene for huset to år senere. Men jakten på finansiering og veien gjennom byråkratiet skulle vise seg å bli langdryg.

– Etter fire-fem år ga jeg opp håpet og la prosjektet i skuffen, forteller Holl, som roser de lokale drivkreftene bak senteret for å ha holdt ut gjennom mer enn 15 år.

Steven Holls New York-baserte kontor har også en filial i Beijing, hvor han blant annet står bak et stort og mye omskrevet boligprosjekt med tittelen «Linked Hybrid Housing». Holl har også tegnet Kiasma-museet for samtidskunst i Helsinki, et kritikerrost tilbygg for kunstmuseet i Kansas og lar for tiden oppføre et nytt kunstsenter i Herning i Danmark, hvor han befinner seg når vi får tak i ham.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.