Annonse
04:00 - 19. desember 2008

Midt på juletreet

The September When med få Abelgøyer. Er det klokt?

Voksenpop? The September When prøver heldigvis ikke å gå i ungdommen på sin nye plate, Judas Kiss.
Annonse

Det er jul, derfor tenkte jeg at det var på sin plass å skrive om en julegave-plate. En julegave-plate er en plate som folk får til jul enten de vil eller ikke. Ofte byttes slike plater, men vel så ofte, tror jeg, blir slike plater stående i platehylla hjemme mer eller mindre ubrukt.

Jeg mistenker The September Whens comeback-album Judas Kiss for å være en slik plate. Dette fordi den opprinnelige The September When-fansen fra sent åtti-/tidlig nittitall nå er blitt den typen voksne, ansvarlige mennesker som gir bort denne typen gaver.

Fleksibel maskulinitet. Men jeg forstår dem, for det finnes mange fine ting med The September When. Og en av disse fine tingene er at bandet lyder så lite norsk. Trolig i tråd med Morten Abels intensjon har The September When alltid hatt et litt kosmopolitisk preg, litt sånn på siden av de mer maskuline og beine norske rockorkestrene.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Siste