04:00 - 25. juli 2008

Middelmådighetens pregløse testamente

La oss minnes Claus Beck-Nielsen som midt på treet.

He’s dead, but he won’t lay down: Den som setter på platen til Claus Beck-Nielsen vil få høre middelmådig musikk i sin alminnelighet. Foto: Erlend Aas/SCANPIX

Etter at dansken Claus Beck-Nielsen erklærte seg selv død i 2001 har karrieren hans fått et betydelig oppsving. Han fikk mye oppmerksomhet for boken Claus Beck-Nielsen (2003), og har tidligere hatt flere reportasjer på trykk her i avisen, blant annet fra prosjektet «Selvmordsaksjonen», hvor han dokumenterer sitt forsøk på å importere demokratiet til Irak i en eske. Nå har han gitt ut sin andre plate: Freedom on the March.

Spør du Claus Beck-Nielsen om hva han driver med, vil han svare at han slett ikke er Claus Beck-Nielsen, men en forvalter av arven etter den avdøde Claus Beck-Nielsen. Han hevder han bare er en «hvemsomhelst».

På nettsiden Dasbeckwerk.com, Claus Beck-Nielsens offisielle hjemmeside, kan vi lese: «Claus Beck-Nielsen var ikke sin tids Leonardo, snarere var han en gjennomsnittlig wannabe, og hensikten med Das Beckwerk er ikke å dokumentere verkene til et geni.»

Annonse