Annonse
04:00 - 25. juli 2008

Middelmådighetens pregløse testamente

La oss minnes Claus Beck-Nielsen som midt på treet.

He’s dead, but he won’t lay down: Den som setter på platen til Claus Beck-Nielsen vil få høre middelmådig musikk i sin alminnelighet. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
Annonse

Etter at dansken Claus Beck-Nielsen erklærte seg selv død i 2001 har karrieren hans fått et betydelig oppsving. Han fikk mye oppmerksomhet for boken Claus Beck-Nielsen (2003), og har tidligere hatt flere reportasjer på trykk her i avisen, blant annet fra prosjektet «Selvmordsaksjonen», hvor han dokumenterer sitt forsøk på å importere demokratiet til Irak i en eske. Nå har han gitt ut sin andre plate: Freedom on the March.

Spør du Claus Beck-Nielsen om hva han driver med, vil han svare at han slett ikke er Claus Beck-Nielsen, men en forvalter av arven etter den avdøde Claus Beck-Nielsen. Han hevder han bare er en «hvemsomhelst».

På nettsiden Dasbeckwerk.com, Claus Beck-Nielsens offisielle hjemmeside, kan vi lese: «Claus Beck-Nielsen var ikke sin tids Leonardo, snarere var han en gjennomsnittlig wannabe, og hensikten med Das Beckwerk er ikke å dokumentere verkene til et geni.»

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur