Annonse
04:00 - 07. november 2008

Langsomme hippier

Harmonisk inntil det irriterende.

Laidback: Rachael Hughes og Nathan Shineywater i et naturlig øyeblikk.
Annonse

Hippieaktige, psykedeliske band er absolutt i vinden for tiden. Band som foretrekker åpne landskap, sjelelig harmoni, marihuana fremfor øl og ansiktshår, samt fred fra finanskrise og alt det andre som følger med samfunnsutviklingen. Brightblack Morning Light er et slikt band.

Organisk ambient. Rachael Hughes og Nathan Shineywater (sjekk navnet!), duoen som utgjør Brightblack Morning Light, bor i en solcelledrevet leirhytte i den tynt befolkede amerikanske delstaten New Mexico og lager musikk deretter. Det er psykedelisk, søkende og svært lavmælt. Hele plata subber stødig fremover i ett tempo – sakte – og den lager sjelden mer leven enn at man lett kan sovne med den på øret. Motion to Rejoin er dessuten kull- og kjernekraftfri, da den er spilt inn i den solcelledrevne leirhytta.

Musikken til Brightblack Morning Light kan beskrives som en slags organisk ambient, hvor «organisk» viser til fraværet av elektroniske duppeditter. Atmosfærisk og minimalistisk er altså treffende betegnelser på dette her. Inspirert av områdets navajo-indianere skal åndene rolig manes frem. Det må da også nevnes at Shineywater har for vane å synge med en pilspiss i munnen for å bli ett med «the maker of the arrowhead itself (…) and to help my own warrior spirit sing in peace».

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Siste