Annonse
04:00 - 27. juni 2008

Kjemper for kunstnerlønn

Gjert Gjertsen i Norske Billedkunstnere oppfatter Løken-utvalgets utredning som et politisk bestillingsverk. Trond Giske garanterer for at kunstnerne skal bli hørt.

Kunstens velferd: Gjert Gjertsen ser forslaget om å fjerne garantiinntekten som symptom på en generell samfunnsutvikling der sosialdemokratiske ordninger bygges ned.
Annonse

– Debatten om kunstnerlønn og garantiinntekter er for mye preget av myter, sier daglig leder i Norske Billedkunstnere, Gjert Gjertsen, som stiller seg kritisk til Løken-utvalgets vurdering av støtteordningene på kulturfeltet.

– Man skulle tro hele garantiinntekten bare kunne blitt satt rett inn på konto på Kunstnernes Hus. Så kunne man ganske enkelt trukket alle rødvinsflaskene rett fra den utbetalte summen, fortsetter han ironisk.

Slik hadde man også fått kuttet litt i byråkratiet, noe som var en del av Løken-utvalgets mandat, men nei. Spøk til side. Gjertsens ord henspiller på Kulturrådets Knut Haavik, som skulle kritisere statens kunstøkonomiske politikk og uttalte at han ikke visste «hvor mange rødvinsflasker på Kunstnernes Hus en sykeforsikring kostet».

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse