Annonse
04:00 - 12. januar 2007

Mer av alt

Tidligere Civita-leder Terje Svabø lover dypere fjernsynsjournalistikk i TV 2 Nyhetskanalen. Uten høyre- eller venstrevri.

På stedet hvil: Slik presenteres et knippe tidsriktige nyhetsankere i 2006. Terje Svabø med hoftefeste ytterst til venstre. Foto: Bjørgli & Bergersen/TV2
Annonse

– På onsdagens prøvesending kjørte vi en time live fra fremleggingen av EU-kommisjonens energiplan …

Terje Svabø er tilbake i journalistikken, og han er entusiastisk. Mandag går TV 2 Nyhetskanalen på lufta med sendinger 24 timer i døgnet, og programledere i studio i 18 av dem. Kanalen skal forandre medievanene våre. Det blir flere nyhetsinnslag enn før, og de blir lengre og dypere, ifølge Svabø.

Han blir et av de mest profilerte fjesene i den nye fjernsynskanalen. Det er seks år siden han sluttet i NRK for å jobbe som medierådgiver i Dinamo. Deretter ble han primus motor i den NHO-finansierte tankesmien Civita, som gjennom utredningsarbeid og ideologisk tenkning skal fremme “betydningen av frihet, personlig ansvar og markedsøkonomi”. Kristin Clemet tok over denne jobben i fjor høst.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»