Annonse
04:00 - 17. august 2007

Hjemløse på bortebane

Norge kom på 47. plass av 48 land under fotball-VM for hjemløse i København. – Vi tåler å tape. Vi har tapt mye mer enn fotballkamper her i livet, sier lagkaptein Rune Sørensen.

Fotballgleden: Det er ikke dop som ligger fremst i tankene når de hjemløse møtes på fotballbanen.
Annonse

Den danske hovedstaden var nylig vertskap for fotball-VM for hjemløse. Det norske laget kom på en pen 47. plass – av 48 lag. Men lagkaptein Rune Sørensen mener Norge tåler det. Han føler et stort ansvar for laget.

– Landslaget gir meg glede, en helt absurd stor glede, som jeg ikke har opplevd så mye av tidligere. Det er en ære å spille med det norske flagget på brystet, det blir ikke viktig å vinne. Vi tåler å tape. Vi har tapt mye mer enn fotballkamper her i livet, sier Sørensen.

De aller fleste av de nordiske spillerne er ikke hjemløse, de er tidligere rusmisbrukere. Sørensen er derimot en av de få som ikke har fast bopel. Så snart han er tilbake fra VM, skal han starte i behandling.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.