Annonse
04:00 - 17. august 2007

Hjemløse på bortebane

Norge kom på 47. plass av 48 land under fotball-VM for hjemløse i København. – Vi tåler å tape. Vi har tapt mye mer enn fotballkamper her i livet, sier lagkaptein Rune Sørensen.

Fotballgleden: Det er ikke dop som ligger fremst i tankene når de hjemløse møtes på fotballbanen.
Annonse

Den danske hovedstaden var nylig vertskap for fotball-VM for hjemløse. Det norske laget kom på en pen 47. plass – av 48 lag. Men lagkaptein Rune Sørensen mener Norge tåler det. Han føler et stort ansvar for laget.

– Landslaget gir meg glede, en helt absurd stor glede, som jeg ikke har opplevd så mye av tidligere. Det er en ære å spille med det norske flagget på brystet, det blir ikke viktig å vinne. Vi tåler å tape. Vi har tapt mye mer enn fotballkamper her i livet, sier Sørensen.

De aller fleste av de nordiske spillerne er ikke hjemløse, de er tidligere rusmisbrukere. Sørensen er derimot en av de få som ikke har fast bopel. Så snart han er tilbake fra VM, skal han starte i behandling.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse