04:00 - 07. april 2006

To blodige tomler opp!

Din eneste sjanse til å overleve er at du kommer deg av gårde og ser God Hates Scandinavia mens det ennå er tid.

Vampyrhorer: Friteaterduoen Sons of Liberty har laget en terrorkabaret som gjenspeiler en dypt tragisk situasjon. Foto: Tom Klev

Dette er ditt verste mareritt. Du kveles sakte av den skandinaviske Zeitgeist. Du fryser og kjeder deg. Du lengter til Mexico. Dagsrevyen avslører skånselsløst at Gud hater Skandinavia, og at Siv Jensen er sendt til jorden for å utrydde menneskeheten.

Men så, hoppla! Akkurat når du henger og spreller fra kroken i taket, kommer Sons of Liberty til unnsetning, bevæpnet med en selvlysende kjøttøks. Du befinner deg i et teater på Rodeløkka i det herrens år 2006, og vampyrhorene Dracula og Ruccola har kommet for å ri deg inn i evigheten.

Buffy, go home! Med en tittel som God Hates Scandinavia antyder performanceduoen Sons of Liberty en bevegelse i retning av svartsyn og raseri. Men om vreden ulmer under overflaten, er det likevel en fest av en forestilling vi bevitner. Sons of Liberty III er nemlig folkelig teater på sitt aller beste; artigere enn Kebbelife, mer trashy enn Volksbühne i Berlin og den ultimate utfordring for Buffy the Vampire Slayer. Hvem hadde trodd at man skulle få oppleve dét – midt i det golde Skandinavia?

Annonse