Annonse
04:00 - 28. juli 2006

Snurr film!

Det finnes ikke noe ordtak som lyder “Du skal ikke dømme filmen etter lydsporet”.

Annonse

Jeg vet ikke hva en moviebiker er, og jeg akter heller ikke å finne ut av det. Men hvis man skal dømme etter det tredje albumet til Kaada, som altså heter Music for Moviebikers, så ville jeg gjette at en moviebiker en person som jobber med å velge ut musikken til filmer, en sånn som bestemte at Also Sprach Zarathustra skulle brukes i åpningssekvensen til 2001 – En romodyssé.

Sagt på en annen måte: Det høres ut som om John Erik Kaada har funnet ut at “rett nok er det vel og bra å lage musikk til Alt om min far, Mongoland og Hawaii, Oslo, men det er ikke i den norske filmbransjen pengene finnes, og ikke blir jeg feit av den støtten jeg får fra Fond for utøvende kunstnere heller. Nå må jeg lage musikk til filmer med større budsjetter.”

Disse budsjettene finnes etter alt å dømme i USA. Music for Moviebikers gis ut på det amerikanske og svært så velrenommerte Ipecac Records. Dette selskapet drives av Mike Patton, som i langt mindre grad er tidligere vokalist i Faith No More, enn han er selveste det ikonet som befinner seg i det punktet hvor amerikansk eksperimentell musikk tangerer amerikansk popmusikk. Det kan virke som Kaada ønsker å trenge inn i nye markeder, og alt som gjenstår er altså at én eller flere moviebikers skal falle for Music for Moviebikers.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse