Annonse
04:00 - 03. november 2006

Monoton orgie

Finn Iunkers Ifigeneia settes omsider opp på norsk. Men mens Agamemnon halshugger sin datter, drukner VERK sin dramatiker i øl og speed.

Overdose: De poetiske kvalitetene må vike for ølbad, oppspeedet small talk og fulle sjømenn à la Paul McCarthy i VERKs Ifigineia.
Annonse

La det være sagt med det samme: Jeg har stor sympati for VERK Produksjoner. Saila Hyttinen, Anders Mossling og Fredrik Hannestad er sterke sceneaktører og pågående kunstnere. Dessuten arbeider VERK ofte med konsepter og tekstmateriale som er lett å brekke ryggen av. For tre år siden gjorde de for eksempel en Medea på Black Box hvor de kryssklippet gresk tragedie med Heiner Müller og med 70-talls punk-terrorisme. Om de ikke alltid lykkes med gjennomføringen, står det respekt av forsøkene, viljen.

Det er derfor med en viss forventning jeg kommer til premieren på Ifigeneia. VERK og Finn Iunker, det må vel være en bra match? Men dessverre. Etter en halvtime med ølbad, oppspeeda small talk og fulle sjømenn à la Paul McCarthy, har jeg fått min overdose og er klar for en tur i skogen. “Verden har gått av hengslene” – jawohl, men i så fall trenger vi teater som kan løfte oss opp og ut av denne tilstanden.

 

Annonse