Annonse
04:00 - 15. september 2006

Gablerprisen 2006

Under Ibsenfestivalen ble Heddaprisen, Norges offisielle teaterpris, delt ut på Nationaltheatret. Men Morgenbladets kritikere savner revolverbrodd i det etablerte teater-Norge, og lanserer sin alternative utmerkelse: Gablerprisen 2006.

Beste skuespillerinne: Trine Wiggen, her i Blackbird på Nationaltheatret.
Annonse

Årets forestilling: Sons of Liberty III: God Hates Scandinavia (Black Box)

Sons of Liberty består av Stina Kajaso og Lisa Charlotte Baudoin Lie – en powerduo som fikk stor oppmerksomhet i fjor høst for sin ville fruktkrig og selvmordsharselas i Duell. Likevel er det med årets God Hates Scandinavia at de to auteurene – som selv spiller, komponerer og skriver sine verker –for alvor har inntatt dronningtronen i undergrunnens folketeater.

Sons of Liberty lager festforestillinger fulle av hysterisk galgenhumor og politisk svartsyn, og overrasker kontinuerlig sitt publikum med burleske innfall. Samtidig viser God Hates Scandinavia at “trash-teater” ikke på noen måte betyr billig eller vulgært. Forestillingen innsirkler snarere et skandinavisk traume – en zombietilværelse hvor vi drikker og spyr oss til døde – og den slutter poetisk, som en dødsmesse i lakk og lær.

Annonse