Annonse
04:00 - 01. juli 2005

The medium and the music

De bærbare spillerne våre rommer ikke bare musikken, de former også opplevelsen av den radikalt.

Annonse

Jeg låste meg ut av leiligheten i morges og syntes det luktet av solkrem i bakgården så fort Astrud Gilberto sveivet i gang sin “Nonstop To Brazil”. Så fulgte en Fleetwood Mac-ballade som la meg fullstendig i bløt, heldigvis etterfulgt av et lyskespark fra JR Ewings siste, en plate som alltid rensker bort ethvert tilløp til sentimentalitet.

Nytt følger gammelt, up-tempo følger ballader, musikk som minner meg intenst om Oslo slik Oslo er akkurat her og nå, følger låter som tar meg tilbake til et annet Oslo, en annen sommer, et yngre jeg, andre bekymringer og begeistringer, en leilighet med lukt av fersk maling. Alt dette før jeg er halvveis til skolen og uten at jeg har rørt mer en én knapp.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.