Annonse
04:00 - 10. desember 2004

Modnere og sånt no

Det derre polske sirkusorkesteret fyller ti år. Denne helgen markerer Jaga Jazzist jubileet sitt med en minifestival på Blå i Oslo.

Jaga Jazzist: Ti mennesker fyller ti år. Foto: Robin Ottersen
Annonse

Søskenparet Lars og Line Horntveth utgjør to tideler av Jaga Jazzist. Den innledende karakteristikken av dem stammer fra et ublidt møte Line hadde med en fremmed kontaktsøkende på bar nylig:

– Polsk sirkusorkester! Folk har et merkelig syn på hva det er vi driver med. De tror at når vi er så mange mennesker og instrumenter, blir det bare kaos. Men det behøver ikke bli det, og det som er kult med denne festivalen er at vi viser mangfoldet, at folk herfra driver med så mye forskjellig.

Jaga Jazzist har nesten vokst seg til en størrelse som kan introduseres med frasen “… trenger vel ingen nærmere presentasjon”. Etter albumene A Livingroom Hush (2001) og The Stix (2002) er det blitt vanskelig for enhver gjennomsnittlig musikkinteressert norsking ikke å gjenkjenne sounden. Plateselskapet Smalltown Supersound og konsertscenen Blå står, sammen med Jaga, som symboler på en viktig fløy innenfor den revolusjonsartede oppsvingen norsk populærmusikk har sett de siste årene. (I skrivende stund ser det forøvrig ut til at Blå vil reddes fra konkurs nok en gang; ledelsen jobber iherdig med saken.)

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse