Annonse
04:00 - 26. november 2004

Glad-sosialisten

Symbolsk vold: Skattlegg tv-reklame så hardt at vi får slutt på denne ødeleggende konverteringen av økonomisk makt til symbolsk vold, skriver Magnus Marsdal og Bendik Wold i boken Tredje venstre.
Annonse

- Thorbjørn Jagland er som dere mot nyliberalismen og “tabloidsamfunnet”, og kapitalflytterne. Han har en uangripelig lengt etter noe annet. Og han postulerer at det er en ny tid. Og Jagland har det med å lage ti teser om ting. Som dere.

- Jeg har aldri lest Jaglands bøker, men han beskriver gjerne økonomisk geopolitikk med utgangspunkt i norsk EF-kamp, med Ja og Nei-striden i Arbeiderpartiet som forklaring på alt, mens vi starter i det globale, og ser utviklingen i Norge som en konsekvens av Reagan og Thatcher.

- Men dere finner årsakene til velferdsstatens nedbygging i tenkesmier og krusninger på kultursidene og ikke i fundamentale forhold i økonomien. Mener du virkelig at det er gjennom bøker som deres at verden endres?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse