Annonse
04:00 - 24. desember 2004

Det nye initiativet

2005 kan bli året da King Midas får gullstøv på fingrene. – Det er kniven på strupen nå, sier bandets frontmann Ando Woltmann.

På tur: Ando Woltmann er på motorsykkeltur i skogen sammen med resten av King Midas.
Annonse

Desemberavisene levner ingen tvil:

dette er måneden for oppsummeringer og atter oppsummeringer av året som er gått. Denne siden er et fremadskuende unntak. Vi har møtt Ando Woltmann, vokalisten i et av bandene undertegnede har størst forventninger til i 2005: King Midas. Bandet har tatt det berømte steget fra lite, uavhengig plateselskap til mastodont. Fjerdealbumet, som de jobber med nå og som er ventet utgitt i mars, blir deres første på Universal. Det er på alle måter tydelig at det er nå det gjelder.

– Denne plata er alt vi eier og har her i livet. Hele vår verden dreier seg om den. Jeg tror det vil merkes når folk hører den at det er lagt ekstremt mye sjel og arbeid ned i den. Tårer og svette, varsler en ellers lavmælt og nøktern Woltmann.

Bylyder.

Lesere som kjenner bandet, vet at alt det dreier seg om, er togstasjoner etter mørkets frembrudd, tysk bykulde, betongklossenes lange skygger over små, små mennesker som trasker forstedene i italienske sko og de håpefulle, men håpløse relasjonene mellom disse individene – alltid akkompagnert av en rytmeseksjon som gjør det hele til meget dansbar rock. Det pågående samarbeidet med produsenten Fred Ball, som er kjent både fra sitt eget prosjekt Pleasure og som produsent på Bertine Zetlitz’ siste plate, kan bli en fruktbar affære.

– Vi har vært i London og spilt inn en singel allerede, den kommer i januar. “City Sounds” er en storbylåt, om å komme inn fra bygdene og forelske seg i byen, å merke bruset. En kjærlighetserklæring til byen, som er fantastisk vakker selv om den er ekstremt skitten og du bare får tyn, forteller Woltmann om sangen han selv har ført i pennen.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse