Annonse
04:00 - 03. desember 2004

Modernismens greatest hits

Her er de ti viktigste verkene innenfor moderne billedkunst, ifølge den britiske Turner-prisen.

Annonse

Marcel Duchamps urinal, Fountain, fra 1917 er kåret til det mest innflytelsesrike verket i moderne vestlig kunst.

Kåringen er organisert av den såkalte Turner-prisen, og er foretatt av 500 kunstnerne, kuratorer og kritikere. Turner-prisen regnes som Europas mest prestisjetunge kunstpris, til tross for at kritikere de siste årene hevder den er blitt en farse.

Kunsthistoriker Simon Wilson kommenterer undersøkelsen overfor den britiske avisen The Guardian. Han betegner det som et sjokk at ikke Picasso kom som nummer én på listen – spesielt fordi Duchamp hadde Picassos kubistperiode fra 1912 til 1914 som direkte inspirasjon for sine “readymades”.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse