Annonse
04:00 - 26. november 2004

Verdas første hit

Annonse

Gjennom eit samarbeid med Ringve museum har Nasjonalbiblioteket overspelt ei samling med fonografrullar som blant anna inneheldt dei mest selde platene i verda frå byrjinga av 1900-talet. Blant platene er det ei rekkje gamle slagarar, som vi i dag kjenner som Broadway-musikalar.

Ein stor hit frå 1905 (på voksrull og grammofonplater) var “The Preacher and the Bear” av George Fairman, framført av Arthur Collins. Voksrullen til Ringve museum, som i dag er sikra ved Nasjonalbiblioteket, er ei Edison-innspeling frå mai 1905.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.