Annonse
04:00 - 26. november 2004

Verdas første hit

Annonse

Gjennom eit samarbeid med Ringve museum har Nasjonalbiblioteket overspelt ei samling med fonografrullar som blant anna inneheldt dei mest selde platene i verda frå byrjinga av 1900-talet. Blant platene er det ei rekkje gamle slagarar, som vi i dag kjenner som Broadway-musikalar.

Ein stor hit frå 1905 (på voksrull og grammofonplater) var “The Preacher and the Bear” av George Fairman, framført av Arthur Collins. Voksrullen til Ringve museum, som i dag er sikra ved Nasjonalbiblioteket, er ei Edison-innspeling frå mai 1905.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse