Annonse
04:00 - 26. november 2004

På beste østkant

Oslo Kunsthall starter opp igjen – denne gang i Groruddalen. Fordi kunstlivet kjeder seg og vil “go slumming”?

Annonse

Opprinnelig startet Oslo Kunsthall i en nedlagt bensinstasjon på Majorstua i 2000. Daværende leder Jonas Ekeberg drev stedet på lavbudsjett og holdt vernissasjer med flaskeøl fra kjøleskapet. Likevel måtte Oslo Kunsthall innstille driften etter knappe to år på grunn av kutt i bevilgningene fra kommunen. Men fredag – etter en kraftig u-sving fra sentrum til periferi – dukker Oslo Kunsthall opp igjen. Denne gang i selveste Groruddalen.

Fredag er det vernissasje i 18. etasje på Økernsenteret – med utsikt over jorder og blokk-klynger. Noen av de fremste unge kunstnernavnene skal vise kunst og holde foredrag:Knut Åsdam, Ane Hjort Guttu og Marianne Heier.

Fordommer. Groruddalen; den grønne dalen med sine beryktede drabantbyer; Grorud, Økern, Ammerud, Romsås, Stovner, Vestli. Navn som etter hvert ble til advarende munhell for hvor galt det kunne gå hvis du endte med en grorud-døling: først gror’u - så ammer’u. Et sted barna ikke kunne gå barbeinte på grunn av alle sprøytespissene som lå og slang. Man burde ha høy terskel for fornærmelser, kom man fra Groruddalen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse