Annonse
04:00 - 17. desember 1993

Dialog med Kjell Askildsen

Vi traff hverandre første gang i et radiostudio; han ville ikke la seg intervjue hjemme i sin egen leilighet: »Jeg liker bedre de kalde hvite studioveggene,» sa han. På vei gjennom korridorene i NRK labyrinten konverserte han kortfattet og høflig, når han ikke smånynnet på en melodi jeg ikke kunne oppfange. Det pøsregnet denne høstdagen, og Askildsen fortalte han hadde spasert hjemmefra. Å gå i regnværet stige over pyttene og samtidig passe på at paraplyen holder samler tankene bedre enn å sitte i en drosje, mente han. Om regn passer hans temperament? «Nei, det er det samme. Det som ikke passer mitt temperament, er sol på søndag. Det er det eneste. Ellers spiller regnvær og sol ingen rolle for meg.» Da vi forlot studio, hadde jeg fornemmelsen av at mannen hadde snakket som en foss i halvannen time. Dessuten smilte han hele tiden.

Annonse

Av Alf van der Hagen

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.