Annonse
23:25 - 10. mai 2012

«Nå snakker hun om å låne penger for å reise jorda rundt.»

Annonse

Moren min bor alene i huset som faren min bygde og som jeg er vokst opp i. Det er et stort hus på en god tomt, nedslitt etter snart 40 år uten vesentlig oppgradering, men med potensiale, som det heter. Moren min har aldri hatt god råd, men huset er nedbetalt for lenge siden. Nå snakker hun om å låne penger for å reise jorda rundt. Jeg unner henne selvsagt å slappe av og kose seg i pensjonisttilværelsen, og oppmuntrer henne til det. Samtidig er det noe ved denne trenden, eldre mennesker som reiser og shopper opp husene sine slik at det ikke blir noe annet enn gjeld å overta for neste generasjon, som byr meg imot. Jeg forstår rett og slett ikke foreldre og besteforeldre som skryter av at «hvis det er noe igjen etter meg, må det skyldes en regnefeil». For meg er hele poenget med å eie nettopp å videreføre verdier til neste generasjon. Er det bare småborgerlighet?

Kvinne, 38, Oslo

 

Annonse