00:00 - 12. februar 2021

Dagens regime kan ikke falle, men det kan heller ikke vare

Ti år etter Egypts store opprør står to dager igjen. Den første lever for alltid stolt i minnet. Den siste kan hverken huskes eller forklares uten å konfrontere en dyp splittelse og en enda dypere skam, skriver Tori Aarseth.

Politisk vold: Over 800 mennesker ble drept på Rabaa-plassen den 14. august 2013. Massakren ble gjennomført av soldater, men hvem har skylden, spør Tori Aarseth. Hva med dem som hadde latt frykten for islamistene løpe løpsk? Eller de som hadde tiet mens Brorskapets støttespillere ble drept i Kairos gater? På bildet ser vi en skadet demonstrant på gulvet i et provisorisk sykehus i Kairo. Ifølge Human Rights Watch har ingen blitt stilt til ansvar for massakren på Rabaa-plassen. Foto: Manu Brabo / AP / NTB
Annonse

«Fredrik Heffermehl med hallusinatorisk lesning.»
«Det eigentlege problemet med Melbys nye reform er ikkje fjerning av fag.»
«Vi advarer mot forslaget i Fullføringsreformen om å svekke fremmedspråkene.»
«Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning er det viktigste styringsredskapet i forskningspolitikken.»