00:05 - 15. januar 2021

Big Tech gjør staters jobb

Å kreve at Facebook skal være løsningen på overvåkningsproblematikken, er like urimelig som å forlange at Twitter skal håndtere Donald Trump på en forbilledlig måte, skriver Lars Gjesvik og Johann Ole Willers.

Støtte og skepsis: En lang rekke digitale plattformer, blant annet Twitter, valgte å utestenge Donald Trump etter opptøyene i USA 6. januar. Der noen mente utestengelsen var på tide, har andre vært bekymret over makten Twitter har til å styre ordskiftet, skriver kronikkforfatterne. Foto: Samuel Corum / Bloomberg / Getty Images
Annonse

«Gjermund Forfang Rongved viser hvor lett det blir for president Joe Biden å kjøre Norge forlengs og baklengs dit han vil ha oss.»
«Når synlighet og aktivitet hovedsakelig kun er mulig i digitale kanaler, er det ofte kun de kjente og etablerte som klarer seg.»