11:30 - 06. oktober 2020

Verden sett med Aung San Suu Kyis øyne

Når Aung San Suu Kyi betrakter verden, ser hun fremfor alt det store Kina, som skal bygge en transportkorridor tvers gjennom Myanmar til Bengalbukta. Kina er blitt landets viktigste beskytter mot beskyldninger om folkemord på rohingya.

Da hæren gjennomførte sine overgrep mot rohingyaene i 2016-17, tidde Aung San Suu Kyi stille og mistet Vestens støtte. Hun kompenserte med økt kontakt med Kina. Her: Tilhengere av Aung San Suu Kyi i Yangon, 10. oktober, 2017. Foto: Adam Dean / The New York Times / NTB
Annonse

«Fredrik Heffermehl med hallusinatorisk lesning.»
«Det eigentlege problemet med Melbys nye reform er ikkje fjerning av fag.»
«Vi advarer mot forslaget i Fullføringsreformen om å svekke fremmedspråkene.»
«Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning er det viktigste styringsredskapet i forskningspolitikken.»
«Man kan fortviles over at militære ledere forbereder for krig, men det er deres yrke.»