08:04 - 12. august 2020

Kriteriene for NFFO-medlemskap bestemmes av årsmøtet

I flere innlegg i Morgenbladet har Tore Slaatta kommet med kritikk av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). I det siste innlegget hevder han at det er «usikkerhet om NFFOs forvaltning av Det faglitterære fond er legitim og i samsvar med litteraturpolitiske føringer». Som tidligere generalsekretær i NFFO (2016-2018) vet Slaatta allerede dette: Kriteriene for NFFO-medlemskap og forvaltningen av Det faglitterære fond bestemmes av foreningens høyeste organ, nemlig årsmøtet, og vi er pålagt å lede de ulike organene i tråd med vedtakene som er fattet der.

Årsmøtet 2019 vedtok, som nevnt i vårt innlegg 10. juli, at sammenhengen mellom medlemskap, vederlag og publikasjonstyper skulles utredes nærmere. Styrene for foreningen og fondet nedsatte deretter i fellesskap en arbeidsgruppe, og en innstilling basert på arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis på årsmøtet i 2021.
 

Geir Hønneland

Gunhild J. Ecklund

Arne Vestbø

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse