00:05 - 14. august 2020

Et mer harmonisk samspill skal utvikles

Vi har gjenopprettet kontakten med kammerorkesteret.

Aulaen ved Universitetet i Oslo i 1965. Foto: Mittet & Co. AS via Nasjonalbiblioteket

Stipendiat Emil Bernhardt poengterer i Morgenbladet sist uke Aulaens spesielle posisjon som kulturscene, og at det er avgjørende at den forvaltes på beste måte. Det er jeg enig i. Mitt ønske er at UiO legger godt til rette for alle brukere av denne fantastiske samfunnsarenaen i hjertet av nasjonen. Det krever forutsigbare, langsiktige og økonomisk bærekraftige avtaler. Bernhardt kobler Det Norske Kammerorkesters avlysning av høstens konserter i Universitetets aula med den uheldige e-posten sendt ut før ferien. Dette er ikke korrekt. Avlysningen skyldes redusert publikumskapasitet grunnet covid-19, og er orkesterets egen beslutning. 

Tiden er nå inne for å se fremover. Kontakt er gjenopprettet og arbeidet er i gang.

Svein Stølen

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse