00:00 - 24. juli 2020

Hvem er de nasjonalkonservative? spør Asle Toje.

Hvem er de nasjonalkonservative? spør Asle Toje.

Morgenbladet trykket før sommeren (19. juni) et dypdykk i den nye svenske tankesmien Oikos.

Om jeg skulle komme med en liten innvending, er det at leseren nok ikke kom noe nærmere å forstå hva nasjonalkonservatisme er. Dette fikk NTNU-lektor Ronny Kjelsberg til å ta til tastaturet for å advare mot «blåvasking» av Sverigedemokraterna.

Mattias Karlsson, som startet Oikos, har en fortid i partiet. Det er mye å si om dette, eller lite. Det lille er at dette ikke er SDs tankesmie, men et møtested for konservative fra ulike leirer og land. Enkelte mener Sveriges nest største parti bør delegitimeres.

Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»