00:00 - 17. juli 2020

Hva skjer med Morgenbladet?

En langvarig trend med unødig store bilder og blankt papir er forsterket.

Faksimile: Morgenbladet 26. juni 2020.

Det ser ut som om konflikten i Morgenbladet for en tid siden – hvor mange av avisens dyktige journalister sluttet – har rammet avisen hardt. Og gjenreisningsarbeidet har latt vente på seg. Jeg bruker omtrent halvparten så lang tid på å lese hver avis som jeg gjorde for et år siden. Gjennomsnittlig sidetall er sunket fra cirka 60 til 48. Men den reelle innskrumpingen er større enn som så. En langvarig trend med unødig store bilder og mye blankt papir er forsterket. I Morgenbladet nummer 25 er det trykket en artikkel over åtte sider under overskriften «Der ingen lenger kan tru at nokon burde bu». Det handler om klima. Tekst og overskrift utgjør omtrent 24 prosent av de 8 sidene. Bilder utgjør 36 prosent, og blanke flater utgjør 40 prosent. Når det handler om klima, bør man kanskje vurdere om man skulle spare på papiret? Resten av avisen er slett ikke like ille, men Morgenbladet har definitivt fått et forbedringspotensial.

Yngve Gauslå

Oslo

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse