08:03 - 27. mai 2020

Tesla har rullet inn i kulturkrigen, skriver Alexander Zlatanos Ibsen

Tesla har rullet inn i kulturkrigen, skriver Alexander Zlatanos Ibsen.

Koronakrisen ser ut til å ha åpnet et nytt, mer politisert kapittel i Elon Musks offentlige utsagn. Her: Musk på  Satellite 2020-konferansen i Washington, D.C., 9. mars i år. Foto: Andrew Harrer / Bloomberg / Getty Images

«Take the red pill», skrev Elon Musk nylig på Twitter. «Taken!», svarte Ivanka Trump. «Fuck both of you», konkluderte en av skaperne bak 1990-tallsklassikeren The Matrix.

Det har kanskje vært tydelig en god stund at ting ikke var helt i balanse for Musk. Twitter-kontoen hans har lenge vært et kaotisk skue. På én enkelt dag, 1. mai i år, sendte han for eksempel ut en serie tweets som inneholdt alt fra en erklæring om at han vil selge alle sine eiendeler, en påstand om at Teslas aksjer er for høyt verdsatt, den amerikanske nasjonalsangen publisert linje-for-linje, til en innrømmelse om at kjæresten er sur på ham. Koronakrisen, med konsekvensene for næringsliv og industri, ser derimot ut til å ha åpnet et nytt, mer politisert kapittel i Tesla-skaperens offentlige utsagn.

Annonse

«Vi trenger en statusheving av forfatterrollen i norsk akademia.»